BeBug meets yellowTAB

Na verschillende pogingen om een datum vast te stellen is het uiteindelijk gelukt om een gezamelijke datum af te spreken.

Dinsdag morgen 28-06-2005 rond 7 uur stond Jixt aan onze deur (na zijn trip van een kleine 200 Km naar hier) en na een tas goede koffie werd de reis naar Mannheim aangevat.

Vertrokken rond half 8 en met een korte tussenpauze voor het ontbijt werd het toch nog half 12 voor we bij het hoofdkwartier aankwamen. Bij het aankomen even de benen strekken en dan meteen binnenstappen in het hoofdkwartier.

entrence

Binnengekomen wachte ons een vriendelijke receptioniste en vroeg ons naar de reden van ons bezoek. En gezien we geen afspraak in de zin van het woord hadden konden we weinig meer dan vertellen dat we een afspraak hadden als BeBug met Bernd via IRC.

hallway mediamarkt

Bernd was nog voor een afspraak onderweg en dus kregen we eerst een tour in het gebouw met Alan Westbrook. Hij toonde ons het hele gebouw van de kelder (waar de cd schijvers druk aan het werk waren en de cd labeler de ene cd na de andere van een label voorzag), tot de verdieping toe waar de meeste ontwikkelaars aan het werk waren en Bernd zijn kantoor te vinden was, op zolder was er nog de ontspanningsruimte waar de muziek instrumenten stonden en de netwerkbeheerder zijn plekje gevonden had.

copy label
activation jixtR1

Op de verdieping was ook het kantoor van de interne jurist te vinden (Bernd vertelde ons later dat deze niet alleen de zorgen van het bedrijf op zich neemt maar ook de problemen die de ontwikkelaars al dan niet met zich meeslepen, dit om een optimaal klimaat te waarborgen voor de internen - zodat hun zorgen niet de overhand zouden krijgen).

neo

Na de rondleiding van Alan hadden we nog een aangenaam gesprek met hem. Jixt ivm de usb_stack en zijn werk hieromtrend met PhotoGrabber. En mezelf ivm het nieuwe Online vertalings systeem opgezet door Charlie Clark. Hieruit bleek toch dat de mensen weten met wie ze te doen hebben, wat op zich niet zo evident is aangezien het aantal ontmoetingen zij per jaar hebben.

Alan

Het overgrote deel van de dag/namidag heeft Florian ons te woord gestaan. Florian is een van de verantwoordelijke voor de support afdeling. Welke gaat via telefoon of email. Hij blijkt verassend goed op de hoogte te zijn van ons werk en ook van het hele ZETA systeem ansich. We hadden wat onderhoud ivm de mogelijkheden van PhotoGrabber en de dingen die misschien in de toekomst voor uitbreiding vatbaar waren. Een speciale dank aan Florian is hier ook op zijn plaats, het is normaal niet zijn taak om gasten te ontvangen maar we kunnen met een gerust hart zeggen dat hij het voortreffelijk heeft gedaan.

florian

Tussendoor werden we dan nog eens verrast op een lekker etentje. (We mogen ook niet vergeten dat we al dadelijk voorzien waren van een koel drankje - thnx to de receptioniste, welke ons geregeld vroeg of er iets nodig was)

Ondertussen was Bernd ook al binnengekomen en vroeg geregeld of alles ok was. We hadden ons al voorgenomen om even later Bernd te vragen voor een gesprek/interview (welke je later hier ook nog kan nalezen).
Gezien zijn drukke agenda kon hij niet constant bij ons staan maar het verbaasde ons toch over de tijd die het hele bedrijf voor ons openstelde, het getuigd van hoe de comunity nog steeds op een hoog pijl wordt gehouden. De gebruikers gaan voor bij yellowTAB en dat voel je ook in je ontmoetingen met de mensen binnen het bedrijf, zij het van aan de receptie tot aan de top toe.

bernd

We konden ook nog even een kort gesprek maken met de ontwikkelaars van dienst (die het niet onder de zoden hadden gezien de temperaturen), en konden horen dat bv de dvd optie voor MediaPlayer nog steeds in afwachting van het pattent gebeuren (waarin Europa nu over aan het onderhandelen is) staat, zelfs de gratis alternatieven blijven een heikel punt met het oog op de zaak van de pattenten .

Het gaat te ver om iedereen op te noemen (ken ook nog niet alle namen) maar ook nog even vermelden dat we Markus Maier (gekend door iedereen die naar BeGeistert gaat) nog even troffen in de gangen en konden van hem en ook van Bernd al horen dat Markus eigenlijk instaat voor oa de documentatie intern zowel als extern.

Tot slot van ons bezoek werden ons nog wat leuke gadgets overhandigt plus nog wat promotie materiaal (waar we dankbaar gebruik van zullen maken). Ithamar die ons tussendoor ook al even begroette (een druk persoon zoals gewoonlijk) ;) en Alan waren de laatste om ons uit te wuiven.

Na een trip van een goede 3 uur waren we terug aan huis ... nog even wat eten verorbert voordat Jixt zijn reis naar huis aanvatte en de dag zat er weer op ...

Rest ons nog enkel (voor mij in de eerste plaats op de laptop) ZETA R1 te installeren. Waarvan je een review ook binnen afzienbare tijd kan nalezen.

box cd
cover

Ik hoop dat jullie een beetje een gedacht hebben opgevangen over dit bezoek aan yellowTAB, wij hebben er in ieder geval van genoten en de reis was zeker de moeite waard geweest. yellowTAB bewijst hiermee dat zij nog steed de klanten/gebruikers voorop stellen.

car front
car2 tabs